Johku – menestyksen mahdollistaja

Luovuuden avulla erotumme muista ja kekseliäisyydellä luomme mahdollisuuksia. Nämä mahdollisuudet hyödynnämme ammattitaidollisella laadulla. Visuaalinen lahjakkuus ja näkemys antavat Johkulle yksilöllisyyden leiman, joka heijastuu kaikista järjestelmän toiminnallisuuksista ja ominaisuuksista. Tiedonjano ja ikuinen kehittyminen avaavat ulottuvuuksia ja nostavat osaamista. 

Johkua kehitetään niin kutsutulla jatkuvan integroinnin periaatteella. Uudet ominaisuudet ja parannukset tulevat tämän ansiosta mahdollisimman nopeasti kauppiaiden ja asiakkaiden käyttöön. Kehitystyötä voi seurata Johku Labsin Twitter-tilillä, joka välittää versionhallintajärjestelmään tehdyt päivitysuutiset reaaliajassa.

Johkun yleiset ominaisuudet

Johku on tapa toimia ja kehittyä

Johku perustuu laajaan tutkittuun tietämykseen asiakkaan päätöksenteosta ja ostamisesta digitaalisessa maailmassa.

Ei enää ATK:ta

Johku kulkee aina mukanasi, sillä se on suunniteltu nykyaikaan mobiililaitteilla käytettäväksi ilman tuskallista "ATK:n" opettelua.

Säästää aikaa ja rahaa

Johku automatisoi useita sellaisia perusprosesseja, jotka muussa tapauksessa veisivät aikaa salakavalasti.

Helppo ja nopea perustaa

Johku on vaivaton perustaa ja vie ensimmäisessä vaiheessa aikaasi vain noin 15 minuuttia.

Selkeä tilannekeskus ja laaja raportointi

Johkun tilannekeskus kertoo yhdellä silmäyksellä kaupankäyntisi tilanteen. Johkun raportointi syventää tietosi yksityiskohtiin. Tämän lisäksi kaikki raporttitiedot ovat saatavissa suoraan vaikka Exceliin.

Online-tuki

Johkun online-tuki palvelee 24/7. Päiväsaikaan tiimimme auttaa mielellään puhelimitsekin, mikäli eteen tulee pulmia.  Tutustu tarkemmin

Suoraviivainen tuotteiden hallinta

Johkun tuotteiden hallinta on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi. Tuotteen kaikki tiedot sijaitsevat yhdessä paikassa, joten kauppiaan ei tarvitse muistaa säätää useasta eri paikasta yhtä aikaa. 

Tuotteistamisen helpottaminen

Kun tuotteita myydään verkossa, on ensiarvoisen tärkeää huolehtia, että tuotteesta kerrotaan oikein ja oikeilla tiedoilla. Sisältö, jonka Johku pyytää tuotteesta täytettäväksi, on sivulla hyvästä syystä.

Laajat laskutustoiminnallisuudet

Johkussa on kaikki tarvittavat toiminnallisuudet laskutukseen. Voit laskuttaa yksittäisiä tilauksia tai muodostaa koontilaskun useista eri tilauksista. Voit myös halutessasi automatisoida koko maksuvalvonnan perintään asti ja keskittyä itse olennaiseen.

Pilvikassa ja maksupäätteet

Johkussa on sisäänrakennettu pilvikassaympäristö, johon on saatavilla myös integroidut maksupäätteet. Ja mikä parasta, et tarvitse erillisiä korttitilityssopimuksia, sillä maksupäätteillä operointi sisältyy yhteen ja samaan Bamboran maksuvälittäjäsopimukseen.

Johku Työjono

Johku Työjono -näkymä mahdollistaa tilausten reaaliaikaisen välittämisen esimerkiksi keittiöön työn alle. Työjono vaiheistaa tilausten käsittelyn. 

Suurin osa Johkussa olevasta datasta on luettavissa REST-pohjaisen rajapintamme kautta, jota myös omat hallinta- ja myyntiliittymämme käyttävät.
Tutustu myös: Kehittäjille

Johku puhuu lähtökohtaisesti useita kieliä. Johku on myös kytketty tehokkaaseen lokalisointimoottoriin. Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että kun tarve kieliversioon tulee eikä sitä löydy Johkun olemassa olevista valikoimista, me käännätämme sen. Julkaisu ei vaadi meiltä teknisiä toimenpiteitä. Jos toivottu kielipari on harvinainen, voi käännöstyöstä aiheutua joitakin kustannuksia asiakkaalle.

Kaikki raakadata tilauksista, tositteista ja varauksista on vietävissä ulos Johkusta Excel-formaatissa. Voit siis synnyttää tietoa ilman rajoja.

Integraatiot

Johku muodostaa kaupankäyntikerroksen Visma Netvisor -taloushallinnon ympärille kommunikoiden reaaliaikaisesti kaiken myynnin suoraan Netvisoriin. Tätä yhdistelmää käyttävällä yrittäjällä kehittyminen ei jää kiinni talousdatan puutteesta tai sen vanhentumisesta.

Johku on integroitu Ropo Capital Groupin Ropo24-palveluun, joka automatisoi täysin laskutuksen ja maksuvalvonnan. Johku toimittaa laskuaineiston Ropo24-palveluun, joka lähettää laskun ja huolehtii maksuvalvonnan kokonaisvaltaisesti. Kun asiakas maksaa lasku, kirjautuu se automaattisesti Johkuun maksetuksi. Kauppias voi keskittyä vain seuraamaan, kun hommat hoituvat. 

Zapier-integraatio yhdistää Johkun yli 1000 muuhun järjestelmään. Tämä mahdollistaa aivan uudenlaisten tehokkaiden työ- ja hallintaprosessien muodostamisen.

MyAllocator-kanavahallinta (Channel Manager) kytkee majoituskohteen yli 70 ulkomaiseen online-matkatoimistoon (OTA).

Bokun-integraatio toimii Johkun näkökulmasta aktiviteettien kanavahallinnan rakaisuna kytkien tuotteet lukuisiin Bokunin läpi saavutettaviin myyntikanaviin.

Johku voi toimia Hotellinx-hotellin hallintajärjestelmän verkkokauppana hakien huoneiden saatavuuden suoraan Hotellinxista. Hinnottelu ja tuotteiden esittely tehdään Johkun puolella, jolloin samaiset huoneet sisältöineen, saatavuuksineen ja hintoineen voidaan viedä kätevästi vaikka ulkoisiin kanaviin. Luonnollisesti kaikki Johkun erityisominaisuudet (esim. ristiinmyynti) ovat hotellin käytettävissä. Kun kauppaa syntyy, kaikki tilauksen tiedot siirretään automaattisesti Hotellinxiin.

Igloohome-integraatio mahdollistaa uuden aikakauden älyavainlaatikkojen koodien automaattiohjauksen. Igloohome on maailman ensimmäinen älyavainlaatikko, joka ei tarvitse verkkoyhteyttä tai sähköä toimiakseen niin, että jokainen käyttäjä on uniikki ja valvottavissa.

Ammattilaisia varten olemme myös tehneet Google Tag Manager -integraation. Tämä mahdollistaa edistyksellisemman Internet-markkinoinnin säädön ja seurannan esim. Google- ja Facebook-mainonnasta aina tilauksen syntymiseen.

Google Calendar -integraatio mahdollistaa sekä varausten viemisen tuote- tai resurssikohtaisiin Google-kalenterehin että estojen tuomisen resurssien saatavuuteen halutusta Google-kalenterista.

Johku on intergroitu Google Analyticsiin. Annettuasi asetuksissa UA-avaimen seurantadataa alkaa kertyä ostamisesta.

Johku käyttää Google Maps -palvelua tuotteiden sijainnin esittämiseen kartalla.

Johku on täysin integroitu Jalusta CMS -sisällönhallintajärjestelmään, joka mahdollistaa laajojen ja runsaasti räätälöityjen www-sivustojen toteuttamisen.

Postmark on sähköpostien toimitusjärjestelmä, joka keskittyy vahvasti toimitusvarmuuden rakentamiseen. Johku käyttää Postmarkia HTML-pohjaisten sähköpostien toimittamiseen korkealla onnistumisprosentilla.

Johku pystyy lähettämään tuote- ja resurssikohtaisia viestejä myös tekstiviesteinä tilaajien puhelinnumeroihin. Tekstiviestien tehokkaasta välittämisestä vastaa SMSAPI-palvelu.

Maccsbox automatisoi elokuvateattereiden levittäjäraportoinnin. Johku hakee automaattisesti Maccsboxista tarvittavat levittäjät leffatiedot ja raportoi elokuvateattereiden näytökset täysin automatisoidusti levittäjille.

Suomen Filmikamari ry on elokuva-alan yhdistysten keskusjärjestö, joka tuottaa järjestelmän läpi leffadataa, joka on haettavissa suoraan Johkun elokuvatuotetyyppeihin.

Johkun pilvikassa on integroitu Infodatan polttoainemittarikenttään. Kassalta pystytään vapauttamaan pumput tankkausta varten sekä veloittamaan takkaukset.

Tarpeen syntyminen ja ensikohtaaminen

Kun asiakkaalle syntyy tarve, hän aloittaa vaihtoehtojen määrittämisen ja lisätiedon hankinnan. Vaihtoehdot valikoituvat harkintalistalle ensikohtaamisten kautta. Ensikohtaamiset tapahtuvat kanavissa (yleensä sivustoja), joita ovat esim. laajat kokoavat palvelut, alueelliset palvelut, paikalliset palvelut tai pienet yhden asian palvelut. Tärkeimmässä roolissa prosessissa ovat hakukoneet ja yhteisöpalvelu, jotka kykenevät saattamaan asiakkaan suoraan oikean sisällön ja tätä kautta tuotteen äärelle.

Jokaisella tuotteella on oma QR-koodinsa, joka mahdollistaa tuotteiden ostamisen suoraan kohteessa tai vaikka esitteeltä.     

Uusi saatavuushaku on yksi Johkun pitkälle viedyistä ominaisuuksista. Johkun saatavuushaku osaa hakea kauppiaan omista tuotteista suoraan.  Tämän lisäksi haku osaa näyttää myös ristiinmyynnissä olevat kohteet muilta yrittäjiltä. Tutustu case-esimerkkiin.

Tuotteen saatavuudella on luonnollisesti iso merkitys tuotteen myyntiin. Jotta esim. oppailla olisi mahdollisimman helppo hallita saatavuuttaan, olemme tehneet ominaisuuden, jolla opas-resurssin saatavuus haetaan Google-kalenterista. Voit myös kytkeä oman henkilökohtaisen kalenterisi resurssiin kiinni, jonka jälkeen Johku myy vain niitä päiviä, joissa kalenterisi mukaan on tilaa.

Johkun omaa kauppapaikkaa on mahdollisuus kustomoida taustakuvalla ja logolla. Tämän lisäksi kauppapaikalle voi luoda sisältösivuja tuotteiden lisäksi. Voit myös valita kauppapaikan väriteeman 15 vaihtoehdosta, ja väriteemaa voit toki vaihtaa milloin vain. Kokonaan kustomoitu väriteema on tilattavissa suoraan Johkun ylläpidolta.

Ostopäätöksen tekeminen ja maksaminen

Kun asiakas valitsee lukuisista vaihtoehdoistaan tietyn tuotteen ja siirtyy ostoprosessiin, hän tekee ostopäätöksen ja kauppias on menestynyt ensimmäisessä totuuden hetkessä. Peruuttamattomaksi tämän päätöksen tekee vasta se, kun asiakas luopuu jostakin omastaan, jolla on arvoa. Yleensä kaupankäynnissä luovutaan rahasta.

Kauppias voi rakentaa esim. ryhmille kauppapaikan, josta keräillään tuotteita ostoskoriin ja ne lopulta tilataan avoimena. Käytännössä Johkuun syntyy tilaus, jota kauppias voi alkaa käsitellä eteenpäin. Avoimen tilausprosessin puhuttelun voi rakentaa haluamallaan tavalla, eli käytännössä kauppias voi nimetä prosessin vaikkapa tarjouspyynnöksi.

Yksi luotettavan verkkokaupan ominaisuus on ehtojen helppo saatavuus. Pelisäännöt ovat selviä sekä asiakkaalle että kauppiaalle. Johkussa ehdot ovat asiakkaan saatavilla kaikissa ostoprosessin osissa. Tämän lisäksi asiakkaan tulee hyväksyä ehdot ennen kuin tilaus voidaan tehdä ja maksaa. Tällä kauppias varmistaa sen, että asiakas on varmasti tietoinen kaikista tätä sitovista asioista. Ehtojen sisältöä kauppias pääsee muuttamaan helposti ylläpidon puolella. 

Johkun alennuskoodijärjestelmä mahdollistaa kampanjakoodien lisäksi esimerkiksi lahjakorttien toteuttamisen. Ennakkoon myytävät sarjakortit onnistuvat monta kertaa käytettävillä alennuskoodeilla.

Kauppiaan on mahdollista räätälöidä tilaus-napin painamisen jälkeen tulevan kiitos-sivun sisältöjä.

Hintaportaat mahdollistavat henkilömääräsidonnaisen hinnoittelun aikamääreisille tuotteille. Hintaportaiden määrää tai nimeämistä ei ole rajattu mitenkään.

Tuotteen tai palvelun kokeminen

Asiakkaan kokemus rakentuu tuotteesta/palvelusta ja sen ympärille rakennetusta viestinnästä. Toisessa totuuden hetkessä asiakas kohtaa ostoksensa fyysisesti ensimmäistä kertaa ja peilaa sitä viestinnän rakentamiin odotusarvoihin. Onnistunut viestintä ja odotusarvojen täyttäminen synnyttää tyytyväisyyttä. Poikkeuksellisen hyvä onnistuminen johtaa suositteluun. Jotta näin tapahtuu, kauppialla tulee olla aikaa rakentaa ja kehittää.

Ajastettu viestintä ennen varauksen alkua

Johkun ajastettu tuote- ja resurssiviestintä mahdollistaa asiakkaalle tehtävän automaattisen viestinnän sähköpostilla ennen varauksen alkua. Esimerkiksi majoituspalveluissa kohde on varattu varsin aikaisessa vaiheessa, jolloin asiakkaalle tulee tyypillisesti viikkoa-kahta ennen varauksen alkua tarve varmistaa, että kaikki on varmasti kunnossa. Sen sijaan, että asiakas ehtii kysymään puhelimitse, voit ennakoida ja palvella Johkulla automaattisesti.

Asiakaspalaute ja suositteluhalukkuus

Mikäli olet ottanut käyttöön Surveymonkey-kyselysovelluksen, voit alkaa kerämään esimerkiksi asiakkaan suositteluhalukkuus-indeksiä (NPS, Net Promoter Score) sekä selvittää tarkemmin, mikä onnistui ja mikä ei. Sinun tarvitsee vain luoda Johkuun ajastettu viesti Surveymonkey-lomakkeen linkillä lähtemään automaattisesti palvelutilanteen jälkeen.

Konsepti yhdistelmälukoille

Mikäli majoituskohteesi tai vuokravälineesi on lukittu yhdistelmälukolla, voit käyttää Johkun ajastettua viestintää koodin lähettämiseen asiakkaalle tekstiviestillä.

Igloohome-integraatio

Igloohome-integraatio mahdollistaa uuden aikakauden älyavainlaatikkojen koodien automaattiohjauksen. Igloohome on maailman ensimmäinen älyavainlaatikko, joka ei tarvitse verkkoyhteyttä tai sähköä toimiakseen niin, että jokainen käyttäjä on uniikki ja valvottavissa.

Muokattavat tuotekohtaiset vahvistusviestit

Johkun tuotteisiin voidaan kytkeä ajastettua viestintää lähtemään automaattisesti aina, kun tuote tilataan. Tämän mahdollistaa esimerkiksi sähköisten ohjekirjojen toimittamisen tilauksen yhteydessä tai vaikkapa majoituskohteen oman, kaikki tarvittavat erityispiirteet sisältävän varausvahvistuksen lähettämisen asiakkaalle heti maksun jälkeen.

Selkeä yleisen tason asiakasviestintä

Johkun yleisen tason viestintä kattaa kaikki asiakkaan kannalta keskeiset viestit, kuten tilausvahvistukset, maksuvahvistukset ja käsittelyvahvistukset. Nämä kaikki ovat kokonaan kauppiaan muokattavissa.

Kattava varaustenhallinta

Johkun oman varaustenhallinnan yleisnäkymä kertoo nopeasti, mitä tapahtuu seuraavaksi, mikä tuote ja resurssi on varattu ja kuka on varannut. Voit myös tarkastella useilla muilla ryhmittelytavoilla, tarkalla aikajänteellä tai vaikka hakea hakutermeillä. Varaukset on myös vietävissä Zapier-intergraation kautta vaikkapa moderniin projektinhallintajärjestelmään tai kalenteri-ratkaisuun. 

Johku on integroitu Zapier-palvelun kautta lukuisiin erilaisiin markkinointiautomaatioratkaisuihin. Käytännössä voit esimerkiksi kytkeä juuri tulleen asiakkaan uutiskirjeesi tilaajaksi.

Aikamääräisiin tuotteisiin ja resursseihin liittyvät varaukset asiakastietoineen voidaan viedä automaattisesti Google-kalenteriin. Tällöin tieto kohteidesi varauksesta kulkee kaikkialle mukanasi esim. älypuhelimessasi.

Varaukset voidaan automaattisesti merkata käsitellyiksi heti varauksen päättymisen jälkeen. Tämä helpottaa tilausten hallintaa, jolloin yhdellä silmäyksellä näkee nopeasti vielä tulossa olevat tilaukset.

Kattava ajastettujen viestien seuranta. Olet aina selvillä siitä, mitä viestiä on menossa minnekin. Lisäksi, jos jostain syystä asiakas ei ole viestiä saanut, voit lähettää sen uudelleen.

Onnistunut kokemus jaetaan

Kun kauppias menestyy päätöksenteon polun jokaisessa totuuden hetkessä, todennäköisyys kokemuksen jakamiseen ja takaisinkytkentään on suurin. Asiakkaan kokemuksen jakaminen toimii suoraan vahvasti konvertoivana ensikontaktina seuraavalle uudelle asiakkaalle, joka etsii vaihtoehtojaan päätöksenteonpolun alkuvaiheessa.

Tehokas jälkimarkkinointi

Voit käyttää Johkun ajastettuja viestejä suoraan perustason jälkimarkkinoinnissa. Voit lisäksi määritellä järjestelmän laajuisen jälkimarkkinointiviestin, joka lähtee automaattisesti tilauksen käsittelyn jälkeen.

Yhdistä alan johtaviin sähköpostimarkkinointisovelluksiin

Mikäli haluat edistyneempää jälkimarkkinointia, kannattaa Johkun ja esim. Surveymonkeyn tiedot yhdistää Zapier-integraation kautta sähköpostimarkkinointisovelluksessa (kuten Sendinblue tai MailChimp). Tällöin voit mm. räätälöidä jälkimarkkinointia vaikkapa suositteluhalukkuus-indeksin mukaan. 

Johku on täysin uudenlainen työkalu, aina mukanasi kulkeva järjestelmä, jonka avulla voit myydä palveluja ja tuotteita sekä seurata liiketoimintasi kehitystä. 

Johku säästää myös aikaasi automatisoimalla myyntiin, varaustenhallintaan ja asiakaspalveluun liittyviä toimenpiteitä. Yhdessä vahvojen kumppanien kanssa Johku mahdollistaa tehokkaan kaupankäynnin! 

Ilkka Lariola

Johku Ekosysteemi ja uudet asiakkaat
View Ilkka Lariola's profile on LinkedIn

Minna Mikkola

Viestintä, kauppiastuki
Takaisin ylös