Tehokas myynti edellyttää mukautumista tuotetyypin ja siihen liittyvän ostoprosessin asettamiin vaatimuksiin.

Johkun ostoprosessi pyritään mukauttamaan tarkoituksen mukaisessa laajuudessa optimaalisen konversion aikaansaamiseksi.  Ostoprosessille tulee tiettyjä vaatimuksia tuotetyyppikohtaisesti. Siinä missä esimerkiksi aikaperusteisella tuotteella kalenterivalinnat ovat keskiössä, ostettavalla tuotteella on kappalemäärävalitsin jne. Ja mitä enemmän yhdistellään useita tuotteita yhdeksi kokonaisuudeksi, sitä enemmän prosessia mukautetaan.

Tuotekohtainen varauskalenteri

Majoitus-, aktiviteetti-, vuokrattava tuote- ja kuljetus-tuotteita ostettaessa asiakkaalle tulee automaattisesti esille tuotekohtainen kuukausittainen varauskalenteri, joka näyttää saatavuuden valittuna ajankohtana reaaliaikaisesti.  

Aktiviteetit määriteltynä aikana

Aktiviteetti-tuotetyyppi perustuu perustasolla kauppiaan määrittämiin alkamisaikoihin, kestoon ja hintaan. Näiden perusteella ostava asiakas valitsee kalenterista ajankohdan, alkamisajan ja lähtee maksamaan. 

Vuokrattavat tuotteet joustavasti

Vuokrattava tuote -tuotetyypeissä asiakas pääsee valitsemaan useista eri alkamis- ja päättymisajankohtien yhdistelmistä ja kesto määräytyy asiakkaan tekemien valintojen pohjalta. Kestojen hinnoittelu tapahtuu dynaamisesti joko tunti- tai vuorokausitasolla.   

Majoitustuotteet monipuolisesti

Majoitustuotteissa asiakkaalle varataan koko majoituskohde tai tarvittava määrä huoneita tuotteen asetuksista riippuen. Jos tuotteella on useita huoneita, voit antaa asiakkaan valita huoneet itse, käyttää huonemäärävalitsinta tai antaa Johkun allokoida huoneet automaattisesti tilauksen henkilömäärän pohjalta.  

Kuljetus koko matkalle tai välille

Johkun kuljetustuotteet perustuvat tuotteelle luotuihin ajoaikatauluihin ja pysäkkeihin. Asiakas voi ostaa koko matkan alkupisteestä päätepisteeseen tai matkan niiden väliltä, ja valitun matkan aikataulu näytetään automaattisesti. Kuljetustuotteissa asiakkaalle tarjotaan mahdollisuus pelkkään menomatkaan tai meno-paluuseen.  

Varioi ostettavia tuotteita

Ostettavat tuotteet ovat kiinteähintaisia tuotteita, joita ostetaan kappale- tai painomääräisesti. Ostettavissa tuotteissa ei synny varauksia eikä niitä rajata ajallisesti. Ostettavalle tuotteelle voit luoda koko- tai muita variaatioita resurssin valinta -asetuksen avulla.  

Lipunmyynti aktiviteeteissa

Aktiviteetteihin on mahdollista ottaa käyttöön lippuhinnoittelu. Tällöin asiakas valitsee sekä aktiviteetin ajankohdan, että lipputyypin ja sen kappalemäärän. Asiakkaalle muodostuu siis aina varaus aktiviteettiin sekä mobiililippu valitulle ajalle.  

Näytöslippujen myynti

Elokuvat, teatteriesitykset  ja muut tapahtuma-tuotetyypit käyttävät näytösaikoja ja niihin sidottuja lippuhinnoitteluita. Asiakkaalle tuodaan kerralla esille kaikki tuotteen näytösajat sekä oletuslipun kappalemäärävalinta tai paikkakartta. Lipputyyppi on vaihdettavissa ostoskorissa tai tilaussivulla.  

Lahjakortit ja sarjalippupaketit

Lahjakortteja ja sarjalippuja myydään kiinteähintaisesti kuten ostettavia tuotteita eli asiakkaalle tulee esille vain kappalemäärävalitsin, sekä arvovalitsin jos kyseessä on avoimen arvon lahjakortti.Sarjalippuja myydään useimmiten pakettina eli asiakas saa yhden kappaleen ostaessaan joko erilliset koodit tai yhden koodin jolla on useampi käyttökerta.  

Ostoprosessin call-to-actionien ja ja sanoitusten kustomointi

Kauppiaalla on mahdollisuus kustomoida ostoprosessien sanoituksia niissä osissa ostoprosessia, joissa tällä on merkittävä vaikutus ostamiseen.

Esivalitut päivämäärät

Kaikille aikaperusteisille tuotetyypeille on mahdollista määrittää esivalittu päivämäärä tai useampia. Tämän avulla asiakkaan ostoprosessista voidaan poistaa useita klikkauksia ja näyttää vain ne päivämäärät, jotka ovat tarpeen.  

Mahdollisuus varata suoraan tiettyjä resursseja

Ostoprosessiin on mahdollista lisätä asiakkaalle mahdollisuus valita tiettyjä resursseja varaukseensa. Eli asiakas voi valita esim. tietyn kokoisia pyöriä tai juuri tiettyjä numeroitua messuosastoja.

Paikkakartat

Tapahtumatuoteiden prosessiin voidaan lisätä paikkakartta, josta asiakas valitsee salista haluamansa paikat. Paikkakartta myös näyttää saatavuuden reaaliaikaisesti.

Tulossa olevia ominaisuuksia

Johku kehittyy kokoajan kauppiaiden ideoiden kautta. Uudet kehityksessä olevat ominaisuudet löydät Johku Ekosysteemistä. Voit myös halutessasi ilmoittaa omia ideoitasi idearekisteriimme, josta ne kulkeutuvat mahdollisuuksien evaluoinnin kautta kehitykseen. 
Johku Ideas   Johku Roadmap   Johku Development  

The Future of Entrepreneurship

Johku on täysin uudenlainen työkalu, aina mukanasi kulkeva järjestelmä, jonka avulla voit myydä palveluja ja tuotteita sekä seurata liiketoimintasi kehitystä.

Ilkka Lariola, CECO

Ilkka Lariola, CECO

Johku Ekosysteemi ja uudet asiakkaat
Sami Hänninen, CEO

Sami Hänninen, CEO

Konseptisuunnittelu ja -kehitys
Minna Mikkola

Minna Mikkola

Viestintä, kauppiastuki