Tämän päivän ostaminen tapahtuu useissa eri ympäristöissä yhtäaikaisesti. Jokaisella näistä on oma tärkeä roolinsa asiakkaan päätöksenteon polulla.

Johkussa on sisäänrakennettu kassa. Et tarvitse erillistä kassajärjestelmää vaan käytät Johkun kassatoimintoja samalla tavalla selainpohjaisesti kuten Johkua muutenkin. Johkun kassa kulkee tarvittaessa mukanasi vaikkapa padin ja langattoman maksupäätteen kanssa.

Itsepalvelukassat

Johkulla voi luoda itsepalvelukassoja, joiden avulla tehdä vaikka miehittämättömän myymälän. Kassakäyttöliittymän voi suunnitella ja lukita niin, että asiakkailla on helppoa ja nopeaa ostaa ja maksaa ihan itse.

Luo ja rajaa kassoja

Johkussa voit luoda erilaisia kassoja eri tilanteita ja kassapisteitä varten; määrittelet itse, mitä tuotteita ja toimintoja niissä tuodaan esille. Rajaa kassan käyttö käyttäjäkohtaisesti tai kiinteästi tietyn laitteen selaimelle.  

Ota kassa mukaan

Johkun kassa on Johkun sisäänrakennettu ominaisuus joten voit käyttää kassaa siellä missä Johkua muutenkin, pelkällä internetyhteydellä. Johku on responsiivinen eli voit käyttää kassaa vaikkapa älypuhelimessa tai padissa.   

Integroidut maksupäätteet

Seitatechin maksupäätteet toimivat integroidusti Johkun kassan kanssa. Tällöin kassahenkilön ei tarvitse erikseen näpytellä maksupäätteelle veloitetavaa summaa, vaan se tulee suoraan Johkusta. Tämä poistaa kokonaan inhimilliset virheet veloitusprosessista. Tutustu ja tilaa integroitu maksupääte >  
Johku Visma Pay Seitatech

Ulkoiset maksupäätteet

Johkun kassat tukevat myös kaikkia muita maksupäätteitä ns. ulkoisina päätteinä. Tällöin Johkun ei kommunikoi maksupäätteen kanssa, vaan kassahenkilön tulee asettaa veloitettava summa maksupäätteellä erikseen ja kuitata kuitti Johkussa korttimaksuksi. 

Tulosta tai lähetä sähköpostiin

Johkussa määrittelet Johku Printer -ohjelman avulla, mistä kuitit, liput ja arvokortit tulostetaan. Jos käytössäsi on integroitu tulostava maksupääte, saat tulostettua sieltä kaiken, käytitpä mitä maksutapaa tahansa. Myös sähköpostilähetys on käytettävissä.  

Nopeuta koodinlukijalla

Koodinlukijat nopeuttavat kassan toimintaa, kun tuote saadaan kassan kuitille suoraan lukemalla tuotteen EAN-koodi tai Johkun tuotetulosteen QR-koodi. Koodinlukijalla luet ja kuittaat käytetyksi myös Johkun arvokortit.  

Monipuoliset kassan maksutavat

Johkun kassa tukee maksutapoja monipuolisesti - myös useita maksutapoja per tilaus. Käteisen ja korttimaksun lisäksi käytettävissä ovat alennuskoodit, arvokortit, arvosetelit, avoin tilaus sekä laskutus. Jos käytössäsi on Visma Pay, voit kassalla vastaanottaa myös mobiilimaksuja ja virtuaalikortteja.  

Käsittele ennakkovarauksia

Kassalla voit käsitellä kauppaasi tehtyjä avoimia ja vahvistettuja tilauksia. Jos myyt lippuja, saat kassalla lunastettua varattuja lippuja tarvittaessa osissa, mikäli tilauksella on useampi kuin yksi lippu.  

Hyvitä kassalla

Kassan toiminnoissa voit myös hyvittää kuitteja. Mikäli käytössäsi on Visma Pay, Johku kommunikoi hyvityksen suoraan Visma Payn hyvitysrajapintaan. Samanpäivän sisällä hyvitykset tapahtuvat suoraan peruutuksina ja katevaraus asiakkaan kortilta vapautuu heti. Saman päivän jälkeen prosessi menee perushyvityksenä pienellä viiveellä.  

Maksujen ottaminen virtuaalikorteilta

Johku yhdessä Visma Payn kanssa tukee maksujen ottamista esim. Booking.comin virtuaalikorteilta. Käynnistät vain maksutapahtuman suoraan tilaukselta.
Johku Visma Pay

Bongien tulostus

Johku osaa tulostaa perinteikkäät ravintolan bongit vaikka suoraan keittiön kuittitulostimelle.   

Kokonaisvaltaiset kassakuitit

Johkun kassakuiteille tulostuvat kaikki keskeiset tiedot sekä myyntitositteen että transaktion osalta. Lisäksi samalla kuittille voidaan yhdistää kaikki lippuihin liittyvät tiedot QR-koodaja myöten.

Tulostus oikealle lipputulostimelle

Johku osaa tulostaa lippuja kuittitulostimen lisäksi myös Bocan oikeille lipputulostimille.

Painikekartat

Johkussa voidaan luoda useita itsemääriteltyjä painikekarttoja helpottamaan ja nopeuttamaan työtä ja myyntiä kassoilla. Tarvittaessa painikekarttoja voi luoda vaikka kassa- tai käyttäjäkohtaisesti.

Tulossa olevia ominaisuuksia

Johku kehittyy kokoajan kauppiaiden ideoiden kautta. Uudet kehityksessä olevat ominaisuudet löydät Johku Ekosysteemistä. Voit myös halutessasi ilmoittaa omia ideoitasi idearekisteriimme, josta ne kulkeutuvat mahdollisuuksien evaluoinnin kautta kehitykseen. 
Johku Ideas   Johku Roadmap   Johku Development  

The Future of Entrepreneurship

Johku on täysin uudenlainen työkalu, aina mukanasi kulkeva järjestelmä, jonka avulla voit myydä palveluja ja tuotteita sekä seurata liiketoimintasi kehitystä.

Ilkka Lariola, CECO

Ilkka Lariola, CECO

Johku Ekosysteemi ja uudet asiakkaat
Sami Hänninen, CEO

Sami Hänninen, CEO

Konseptisuunnittelu ja -kehitys
Minna Mikkola

Minna Mikkola

Viestintä, kauppiastuki